ALLMÄNNA KÖPVILLKOR

1. ALLMÄNT

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkoren”) gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) av produkter via www.afeef.se genom Afeefs webbutik.

För att kunna göra ett köp i Afeefs webbutik måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter.

Hänvisningar i Köpvillkoren till ”Afeef” eller ”vi” är till Afeef.se, org. nr 860722-XXXX.

Afeef.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra Köpvillkoren, utan att meddela dig i förväg. Den version av Köpvillkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.

Om du har några frågor om Afeef.se, eller om Köpvillkoren, vänligen kontakta contact@afeef.se.

Tack för att du väljer att handla på Afeef.se!

•Vad gäller köp av våra kläder och parfymer, så tar vi stort avstånd från att de används på ett felaktigt sätt. Såsom försköning framför icke-maharim, då detta är inte tillåtet i Islam.

2. INTEGRITET

I samband med den nya dataskyddsförordningen så vill vi informera dig på enklast sätt vad detta innebär för dig som kund.

Syftet med denna policy är att säkerställa att Afeef hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR).  Policyn omfattar alla behandlingar där personuppgifter hanteras och omfattar såväl strukturerad som ostrukturerad data.

Vad registreras?

Ditt namn, adress, mailadress, mobilnummer, IP-nummer. Betalkortsuppgifter hanteras via de betalplattformar vi använder oss av och är krypterade.
Vi registrerar även dina köp.

Varför registerar vi respektive kundinformation?

1. För att administrera ditt köp eller retur.
2. För att erbjuda kundservice på bästa vis.
3. För att utföra bokföring på följande ordrar under månaden/årets gång enligt skatterättsliga lagar.
4. För marknadsföring av nya produkter, uppdateringar.

5. För att ge dig en bra och enkel kundupplevelse på Afeef.

VILKA RÄTTIGHETER HAR DU?
Du kan när som helst återkalla eller ändra de samtycken du lämnat eller avböja vidare reklam via afeef.se, kundtjänst eller via de utskick du får.

Du har, när som helst, kostnadsfritt en gång om året, rätt att begära information om vilka personuppgifter som finns lagrade hos oss, ändamålen med behandlingen av dessa personuppgifter och information om varifrån dessa personuppgifter har inhämtats. Begäran om att få ta del av sådan information skall vara skriftlig och skickas till vår kundtjänst på den adress som anges nedan.

Om du anser att de personuppgifter som Afeef har behandlat är felaktiga eller har behandlats i strid med tillämplig lagstiftning har du även rätt att begära att dessa personuppgifter rättas, blockeras eller tas bort. Detta gör du antingen via ginatricot.com eller genom att kontakta vår kundtjänst.

Vi kan komma att neka din begäran om radering ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart ta bort vissa uppgifter (t ex bokföringslagen). Det kan också hända att behandlingen är nödvändig för att vi skall kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk. När Afeef har sådan rätt enligt lag, behandla dina personuppgifter trots att du har begärt att dessa ska tas bort.

Du har även rätt att begära att den behandling vi gör begränsas. Det kan till exempel vara att vi begränsar användningen för att kontrollera att dina uppgifter är korrekta. Eller att vi beslutar att vi inte längre kommer behålla dina uppgifter för de ändamål vi fastställts men du vill att vi lagrar dina personuppgifter för att göra gällande eller försvara rättsliga anspråk. Det innebär i så fall att vi inte kan radera dina uppgifter förrän du säger att vi kan göra det.

Du kan även invända mot all behandling av personuppgifter som bygger på en intresseavvägning.

Du har rätt att begära att få de uppgifter som rör dig överförda till en annan personuppgiftsansvarig. En förutsättning för detta är att överföringen är tekniskt möjlig och kan ske automatiserad.

Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt, har du rätten att klaga hos tillsynsmyndigheten som är Datainspektionen.

VEM HAR TILLGÅNG TILL DINA PERSONUPPGIFTER?
Dina personuppgifter kommer inte att överföras eller säljas till tredje part i reklamsyfte. Dina personuppgifter kan dock lämnas ut till tredje part om detta krävs för att tillhandahålla tjänster till dig, t ex till leverantörer för att hantera transporten av beställda produkter och för analys av dina personuppgifter för distribution av erbjudanden. I de länder där det är möjligt kan dina personuppgifter även lämnas ut till tredje part i syfte att uppdatera namn och adress via folkbokföring eller andra publika register.

HUR SKYDDAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?
Afeef vidtar de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs enligt lag för att se till att dina personuppgifter inte manipuleras, går förlorade eller förstörs eller att obehöriga personer kommer åt dem. Våra säkerhetsrutiner förändras ständigt i takt med den tekniska utvecklingen.

Samtliga transaktioner som görs genom hemsidan där dina personuppgifter används krypteras med hjälp av SSL (Secure Socket Layer).

3. BESTÄLLNING

För att göra en beställning på Afeef.se måste du vara minst 18 år gammal.

När en beställning är mottagen av oss bekräftas den genom ett automatiskt e-postmeddelande med information om din order. Kontrollera alltid din orderbekräftelse så att den stämmer.

För det fall den beställda produkten av någon anledning inte kan skickas till dig kommer du snarast möjligt att meddelas om detta. Om vi redan mottagit din betalning kommer i sådant fall återbetalning göras med aktuellt belopp med hjälp av samma betalningsmedel som du använt vid din betalning.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och produktsortiment utan föregående avisering. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att ändra i eller annullera respektive beställning. Detta gäller även om orderbekräftelse redan har mottagits. Om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka din beställning.

Afeef.se förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

4. LEVERANS

Lägger du din order innan kl.13.00 på vardagar skickas den samma dag. Leveranstiden är på 1-4 arbetsdagar. Leveranstiden kan variera beroende på var i landet du bor.

Alla beställningar levereras med Schenker eller Postnord och ditt paket kommer att levereras till en av deras leveransplatser. När din beställning har kommit fram till leveransplatsen får du ett e-postmeddelande från leverantören med information om hur du hämtar paketet. Glöm inte ditt ID-kort. Ditt paket kommer att hållas kvar i 4 veckor på leveransplatsen. Försändelser som inte hämtas inom angiven tid returneras till Afeef.se.

Om du inte kan hämta ditt paket så kan någon annan hämta det åt dig. När du hämtar ditt paket måste den personen visa ditt ID-kort samt deras egna.

4.1 FRAKTPRIS

Leveranstid: 1 – 4 ARBETSDAGAR

Pris: 39 SEK

Tröskel för gratis frakt: 799 SEK

5. PRISER

Samtliga priser är i svenska kronor (SEK) och inkluderar moms, för närvarande 25%. Priser inkluderar inte expeditions-, betalnings- och leveransavgifter. Priserna som anges vid kundens beställningstidpunkt gäller genom hela köpprocessen.

6.1 BETALNINGSVILLKOR

Betalning med Payson och Stripe
Använd Stripe för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Payson kan du sätta in pengar med VISA, MasterCard samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank).

Vi godtar följande betalningsmetoder:

  • MasterCard
  • Visa
  • American Express
  • Internetbank

Alla innehavare av betalkort är föremål för validering och godkännande av både kortutgivaren och oss för att upprätthålla säkerheten och förhindra bedrägerier.

 

7. RETURER

Du kan returnera din beställning (inkl. rea-artiklar) inom 14 dagar efter det att beställningen har levererats, förutsatt att produkten är i originalskick och har alla etiketter kvar. Varan måste vara i perfekt skick, den får inte ha använts, tvättats, eller ändrats på något sätt. Vi förbehåller oss rätten att neka eventuella returer som inte klarar vår kvalitetskontroll. Kontakta oss vid evetuella frågor eller vid retur, maila oss på: contact@afeef.se

Öppnade och/eller använda hygienprodukter återtas inte på grund utav hälso- och hygienskäl.

Om hela beställningen returneras kommer återbetalningen att inkludera leveranskostnader. En returnerings- och hanteringsavgift gäller för alla returneringar. Du får din återbetalning via samma betalningsmetod som användes för att göra köpet. Det kan ta upp till 14 dagar från dagen då du har returnerat din produkt tills att du får din återbetalning. Observera att det ta ytterligare några dagar under vår reaperiod. Så fort vi har hanterat din retur kommer du att automatiskt få en bekräftelse via e-post.

Även om du skickar tillbaka flera beställningar i ett paket så kommer returkostnaden fortfarande att tillämpas på varje enskild beställning. Returkostnaden inkluderar hantering och administration, inte bara frakten.

Obs! Returkostnaden står kunden för.

Om du har några frågor om returer kan du kontakta vår kundtjänst på contact@afeef.se

7. REKLAMATIONER

Vi gör alltid vårt bästa för att skicka ut alla varor i perfekt skick. Om du har fått en skadad eller defektvara, skicka en bild där vi tydligt kan se defekten och förklara felet. Bifoga bilden i ett e-postmeddelande till contact@afeef.se så återkommer vi så fort som möjligt. Reklamationen ska lämnas in så snart du upptäcker defekten. Vi tar endast emot reklamationer som orsakas av fabrikationsfel. Produkter som har skadats genom daglig användning anses inte vara defekta.

Om vi accepterar din reklamation kommer vi att skicka en ny returetikett till dig i ett e-postmeddelande, som du ska använda när du skickar tillbaka det defekta plagget.

8. PERSONUPPGIFTER

När du tillhandahåller dina personuppgifter godkänner du att vi använder denna information till att uppfylla våra åtaganden mot dig och ge dig den service du förväntar dig. Detta inkluderar bearbetning av beställningar för leverans, textmeddelanden med information om leveransstatus, utskick om nya tjänster, nyhetsbrev eller andra marknadsföringserbjudanden som kan vara av intresse samt att informera dig om ändringar eller förbättringar till våra tjänster, via e-post. Din information kan även användas till att övervaka trafiken på vår webbplats för att hjälpa oss att förbättra webbplatsens utformning. Om några problem skulle uppstå med leveransen av dina varor, kommer vi att använda informationen till att kontakta dig.

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig din information med tredje parter av marknadsföringsskäl utanför Afeef.se. Information som vidarebefordras till tredje part används endast till att uppfylla Afeef.se:s åtaganden gentemot dig. Afeef.se vidarebefordrar till exempel adressuppgifter till leverantörer och speditörer med avseende på leveranser.

Vi sparar endast dina uppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna utföra våra tjänster eller enligt gällande lagar. Afeef.se svarar inte för närvarande på ”do not track”-signaler och liknande signaler.

9. COOKIES

I vissa delar av vår webbplats använder vi så kallade cookies för att hålla koll på dina besök och hjälpa dig att navigera mellan de olika sidorna. En cookie är en liten datafil som vissa webbplatser placerar på din dators hårddisk när du besöker dem. Cookies kan innehålla information som till exempel ditt användar-id och vilka sidor du har besökt.

Vi använder cookies på vår webbplats för att vi ska kunna erbjuda innehåll som är anpassat till just dina intressen och för att få en uppfattning om vilka delar av platsen du besöker. Våra cookies läser inte av data från din dators hårddisk eller cookies från andra webbplatser som du har besökt.

Om du inte vill att våra cookies ska placeras på din dator när du besöker oss kan du ställa in din webbläsare och/eller firewall så att de blockeras.

Tyvärr så kommer detta att begränsa din användning av platsen. Se din webbläsares hjälpfil om hur du avaktiverar och/eller tar bort cookies från din dator.

INFORMATION

På Afeef.se har vi gjort allt som står i vår makt för att undvika fel i i vår webbutik. Emellertid kan det förekomma fel och ofullständigheter i information, texter, bilder, grafik och annat material. I sådana fall och i den utsträckning som lagen tillåter, kan vi inte hållas ansvariga för skador som uppstår därav, såtillvida sådan skada inte är ett resultat av grov vårdslöshet eller avsiktlig försummelse från vår sida.

Det är Afeef.se avsikt att korrekt återge de varor som finns till försäljning i denna webbutik. Det går emellertid inte att garantera att färgerna i denna webbshop exakt återger varornas verkliga färger. Dessa avvikelser kan bero på din dators färg- och bildinställningar och därför kan vi inte garantera att färgerna är exakt samma som på din datorskärm.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst och oavsett anledning ta bort eller ändra de tjänster vi erbjuder på vår webbutik utan föregående meddelande. Vi ansvarar inte för att denna webbshop är otillgänglig vid någon tidpunkt eller under någon tidsperiod.

Utan att begränsa dina konsumenträttigheter enligt gällande lagar i ditt land, ska dessa villkor, samt alla tvister eller anspråk som uppstår härav och för användning eller inköp i denna webbutik, regleras av Sveriges rikslag. Tvister eller anspråk som uppstår ur eller i samband med dessa villkor, eller brott eller ogiltighet därav, ska avgöras i svensk domstol.

Har du några frågor, kommentarer eller klagomål som berör ditt inköp, kontakta vår kundservice på contact@afeef.se

COPYRIGHT

All information som publiceras av afeef.se på denna webbutik utgör immateriell egendom som tillhör Afeef.se och får inte kopieras eller användas på något annat sätt.

Alla logotyper, designer, diagram, bilder, ikoner, texter, bilder och data i denna webbutik ägs eller licensieras av Afeef.se

FORCE MAJEURE

Vi är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa Allmänna villkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]